My body is my journal, my tattoos are my story…

ADDRESS

Kunstlaan 51
2850 Boom (Antwerpen)

GSM: +32 495/774.774
E-mail: info@buddhatattoo.be

WORKING HOURS

• Maandag (Enkel op afspraak)
• Dinsdag (Enkel op afspraak)
• Woensdag (Enkel op afspraak)
• Donderdag (Enkel op afspraak)
• Vrijdag (Enkel op afspraak)
• Zaterdag (Enkel op afspraak)

Zon- & Feestdagen gesloten.

AFSPRAAK: +32 495/774.774

Buddha Tattoo © 2020 All rights reserved! – Privacyverklaring – Webdesign by Fashion Computers Bv +32 467/012345

FAQ

Frequently Asked Questions

DOET HET ZETTEN VAN EEN TATTOO PIJN ?

Of het zetten van een tatoeage pijn doet is een moeilijke vraag om goed te beantwoorden. De pijnervaring tijdens het tatoeëren is voor iedereen anders en ook de plaats van de tatoeage is bepalend voor de gevoeligheid van het tatoeëren. Over het algemeen geldt hoe dunner de huid en hoe dichter op het bot, hoe gevoeliger het tatoeëren zal zijn.

Het gevoel van een tattoo laten zetten wordt vaak omschreven als een krassend gevoel. Dit kan een vervelend gevoel zijn maar niet zeer pijnlijk.

HOE KOMT HET DAT HET LICHAAM TIJDENS HET TATOEËREN AAN HET GEVOEL LIJKT TE WENNEN ?

Het klopt inderdaad dat het lichaam ‘went’ aan de gevoeligheid van het tatoeëren. De ‘stress’ die het tatoeëren voor het lichaam veroorzaakt zorgt namelijk voor een toename van adrenaline en endorfine (hormonen). Deze piek van hormonen zorgt ervoor dat de pijnervaring tijdens het tatoeëren na ongeveer 20 minuten zal verminderen.

HOE LANG DUURT DE GENEZING VAN EEN TATOO ?

Het genezingsproces van een tatoeage duurt ongeveer 2 a 3 maanden. Na deze tijd is de tatoeage volledig genezen en kan deze waar nodig bijgewerkt worden.

HOE KAN IK MEZELF VOORBEREIDEN VOOR HET PLAATSEN VAN EEN TATOO ?

Voor het plaatsen van een tatoeage adviseren wij om 24 uur voor het zetten van de tatoeage geen alcohol en/of drugs te gebruiken. Ook andere bloed verdunnende middelen dienen vermeden te worden VOOR het plaatsen van een tatoeage.

Naast het vermijden van drugs, alcohol en/of andere bloed verdunnende middelen is het belangrijk goed te eten voor het zetten van de tatoeage. Voor de zekerheid kunt u iets te eten of drinken mee nemen waar suikers inzitten.
Draag losse kleding en zorg voor een goede nachtrust. Hiermee kunt u vaak beter ontspannen en is de pijnervaring minder.
Breng voor het zetten van de tatoeage de tatoeëerder ALTIJD op de hoogte van eventueel medicijngebruik / allergieën / huidaandoeningen / ziektes of andere belangrijke zaken.

WAT ZIJN DE KOSTEN VOOR HET PLAATSEN VAN EEN TATTOO ?

De prijs voor een tatoeage is moeilijk te geven via internet. De prijs van een tatoeage hangt namelijk af van verschillende factoren zoals de grootte, plaats en het ontwerp. Wilt u graag een prijsindicatie? Mail of kom langs in onze winkel! Ons emailadres is: info@buddhatattoo.be

WAT IS EEN TATTOO COVER UP ?

Na de genezingsperiode van 3 maanden kan het zijn dat de tatoeage lichter is geworden of lichtere plekjes vertoont. Dit kan meerdere oorzaken hebben zoals het vroegtijdig afvallen van korstjes. Bij Buddha Tattoo kunt u na de genezingsperiode GRATIS uw tatoeage laten bijkleuren. Maak hiervoor steeds een afspraak.

IS HET MOGELIJK OM EEN TIJDELIJKE TATTOO TE ZETTEN ?

Nee, het is niet mogelijk om een tijdelijke tatoeage te zetten. Vaak blijven er ‘resten’ van de tatoeage achter in de huid waardoor de tatoeage dus niet tijdelijk is maar permanent.

HOELANG WORDT ER AAN ÉÉN STUK GETATOEËERD ?

Voor hoelang er getatoeëerd mag worden is geen wettelijk maximum bepaalt. Over het algemeen is ongeveer 4 uur het maximale omdat na deze tijd de huid gevoelig kan gaan worden.

IK GEBRUIK MEDICIJNEN OF IK HEB EEN AANDOENING ?

Indien u medicijnen gebruikt of een aandoening heeft adviseren wij u om vooraf altijd eerst met uw arts te overleggen of het verstandig is om een tatoeage, piercing, dermal anchor of permanente make-up te nemen.

WAT IS EEN TATTOO COVER UP ?

Een cover up tattoo is een nieuwe tatoeage over de oude tatoeage heen.

DOET BUDDHA TATTOO OOK COVER-UP TATOEAGES ?

Zeker weten! Buddha Tattoo kan ook een ontwerp creëren voor je oude tatoeages. Neem vrijblijvend contact op.

KUN JE ELKE TATTOO COVEREN ?

Mits het nieuwe tattoo ontwerp over de oude tatoeage(s) heen past en de oude tatoeage niet te donker is. Als dit wel het geval is adviseren wij om de tattoo voor een gedeelte weg te laseren, zodat we deze beter kunnen coveren.

WAT ZIJN DE KOSTEN VAN EEN TATTOO COVER-UP ?

De kosten van Tattoo cover up liggen altijd hoger dan het oude tattoo-ontwerp. Dit heeft te maken met het feit dat een cover-up altijd groter is dan het originele ontwerp en daarbij een stuk moeilijker te zetten is voor de tatoeëerder. Dit, omdat hij rekening moet houden met de lijnen uit het oude ontwerp.

MOET DE TATTOO EERST WORDEN WEG GELASERD VOORDAT IK EEN TATTOO COVER-UP KAN NEMEN ?

Dit kan een mogelijkheid zijn. Als het nieuwe ontwerp een stuk kleiner is dan het oude ontwerp of als er sprake is van het coveren van een (te) donkere tattoo.

DUURT HET GENEZEN LANGER VAN EEN TATTOO COVER-UP ?

Nee, de genezing duurt net zo lang als bij een gewone tattoo. Het genezen van een tattoo duurt ongeveer 2 à 3 maanden.

KAN ER OVER EEN LITTEKEN GETATOEËERD WORDEN ?

Om dit te bepalen zullen wij eerst de huid moeten beoordelen. In de meeste gevallen is het zeker mogelijk om over een litteken te tatoeëren. Wel is het van belang dat het litteken minimaal 6 maanden oud is!

DE NABEHANDELING VAN JE TATTOO COVER-UP.

Met een goede nabehandeling van je tatoeage zorg je ervoor dat deze snel en mooi geneest. Het is belangrijk dat je de tattoo goed behandelend met zalf en voorkomt dat de tatoeage uitdroogt. Wij adviseren je om de tattoo 3x per dag in te smeren met de juiste zalf. Meer weten over het verzorgen van jouw tattoo? Lees hier alles over de nazorg van piercing en tattoos.

IS HET ZETTEN VAN EEN PIERCING PIJNLIJK ?

De pijn tijdens het zetten van een piercing verschilt per persoon. Echter duurt het zetten van een piercing maar enkele seconden. Een ervaren piercer zal de piercing vlot plaatsen waardoor er maar enkele seconden een kleine prik voelbaar is.

HOE OUD MOET IK ZIJN VOOR HET PLAATSEN VAN EEN PIERCING ?

Vanaf 16 jaar mag er zonder toestemming van de ouders een piercing worden geplaatst. Bij twijfel kunnen wij om een legitimatiebewijs vragen, neem deze dus altijd mee!
Bent u jonger dan 16 jaar? Dan dient u één van de ouders mee te nemen voor toestemming. De ouder en het kind moet zich in dit geval beide legitimeren.

In het geval van een verschillende achternaam vragen wij u om een ander document mee te nemen waaruit blijkt dat er een familieband is.

MET WELK MATERIAAL WORDT DE PIERCING GEPLAATST ?

Een piercing wordt geplaatst met titanium, teflon of 18kt. goud.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN TITANIUM EN CHIRURGISCH STAAL ?

Titanium is nikkel vrij. Chirurgisch staal niet en bevat een kleine hoeveelheid nikkel. Door nikkel kan er een overgevoeligheidsreactie en een vertraagde genezing optreden.
Chirurgisch staal van een goede kwaliteit kan wel gedragen worden zodra de piercing volledig genezen is.

WANNEER IS EEN PIERCING ONTSTOKEN ?

Het is normaal dat een piercing de eerste dagen een beetje rood is en er wondvocht uitkomt. Ook kan de piercing de eerste dagen wat gevoelig zijn tijdens aanraking. Echter moeten deze verschijnselen na enkele dagen wel over zijn. Als de huid rondom de piercing warm aanvoelt, rood ziet, pijn doet, hard aanvoelt, pus verliest of opgezwollen is dan is deze mogelijk ontstoken.

WAT BETEKENT HET ALS EEN PIERCING UITGROEIT ?

Bij het uitgroeien van een piercing wordt het sieraad uit de huid omhoog geduwd. Hierdoor wordt er steeds meer van het staafje of ringetje zichtbaar. Het uitgroeien of afstoten van een piercing kan op iedere plaats en bij iedereen voorkomen. Het hierbij belangrijk dat de piercing op tijd wordt verwijderd, anders kan er een groot litteken ontstaan.

HOU IK EEN LITTEKEN OVER NA HET VERWIJDEREN VAN EEN PIERCING ?

Ja soms. Na het verwijderen van een piercing kan er altijd een litteken achterblijven. Dit ligt aan de huid en is dus per persoon verschillend. Het litteken wat overblijft na het verwijderen van een piercing is vaak zo klein dat deze bijna niet zichtbaar is.

MAG IK EEN PIERCING LATEN PLAATSEN TIJDENS MIJN ZWANGERSCHAP ?

Wij zetten geen piercings tijdens een zwangerschap. Een piercing geneest tijdens deze periode vaak niet goed omdat het lichaam anders reageert.

IS EEN TONGPIERCING SCHADELIJK VOOR MIJN TANDEN ?

Als een tongpiercing niet tegen de tanden aantikt hoeft dit niet schadelijk te zijn voor het gebit, probeer hierom dan ook zo min mogelijk met de tongpiercing te “spelen”. Natuurlijk is ook een goede mondhygiëne van belang en kunt u eventueel kiezen voor een plastic staafje of balletje.

HOE VAAK WORDEN DE NAALDEN VOOR HET PIERCEN GEBRUIKT ?

De naalden worden 1 keer gebruikt. Deze disposable naalden worden direct na ieder gebruik in de naaldencontainer geworpen.

KAN IK MIJN SIERADEN ZELF VERWISSELEN ?

Vaak is een piercing zelf goed te verwisselen. In sommige gevallen gaat de piercing moeilijker open en dicht, zoals bijvoorbeeld bij een ringetje. Voor het wisselen van piercing mag u altijd bij ons langs komen. Ook als u het moeilijk of vervelend vindt om zelf uw piercings te wisselen.

HOE WEET IK OF ER HYGIËNISCH WORDT GEWERKT ?

Een goede eerste indruk van een shop en piercer is altijd erg belangrijk. Alle piercings, naalden en tangen zijn steriel verpakt. Onze materialen en tangen zijn gesteriliseerd/voorbehandeld in een ultrasoon en autoclaaf. Wij werken met nitril onderzoekshandschoenen. Indien er iets onduidelijk is mag u dit altijd vragen, wij leggen alles graag aan u uit.

Follow Us On Interwebs