My body is my journal, my tattoos are my story…

ADDRESS

Kunstlaan 51
2850 Boom (Antwerpen)

GSM: +32 495/774.774
E-mail: info@buddhatattoo.be

WORKING HOURS

• Maandag (Enkel op afspraak)
• Dinsdag (Enkel op afspraak)
• Woensdag (Enkel op afspraak)
• Donderdag (Enkel op afspraak)
• Vrijdag (Enkel op afspraak)
• Zaterdag (Enkel op afspraak)

Zon- & Feestdagen gesloten.

AFSPRAAK: +32 495/774.774

Buddha Tattoo © 2020 All rights reserved! – Privacyverklaring – Webdesign by Fashion Computers Bv +32 467/012345

GET TATTOOED

I'ts always a good day for a new tattoo.

Tegenwoordig zijn tattoo’s ongekend populair! Steeds meer mensen overwegen om tatoeages te zetten en kiezen daarnaast steeds meer voor mooie, grote tattoo ontwerpen.

Buddha Tattoo is sinds 2005 actief in het plaatsen van tatoeages.
Al jaren lang tatoeëren wij de mooiste ontwerpen en lopen mensen met een tevreden gevoel onze shop uit. U kan bij ons terecht voor allerlei verschillende soorten tatoeages van geschaduwde tatoeages tot een mooi felgekleurde lotusbloem tattoo, van hartjes met namen tot een levensecht portret. Alles is mogelijk!

Wij helpen U graag verder met het ontwerpen van uw tattoo!
We vragen wel om enkele voorbeeldjes te verzamelen, zodat wij weten welke stijl u leuk vindt.

Voor meer info of afspraak neem contact op met de shop.

Overweegt u ook om een tatoeage te laten zetten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

WAT IS EEN TATTOO ?

Een tatoeage is een definitieve versiering van de huid. Omdat de bovenste huidlaag (epidermis) zich het gehele leven blijft vernieuwen, wordt de inkt tijdens het plaatsen van een tatoeage tot in de tweede huidlaag (dermis) ingebracht. Hierdoor ontstaat er een permanente kleurverandering. Dit wordt ook wel een tattoo of tatoeage genoemd. Echter is het tegenwoordig wel mogelijk om een tatoeage te verwijderen met behulp van een laser.

Als we kijken naar vroeger, dan zien we dat elke cultuur zijn eigen manier van tatoeëren had. Bij de ene cultuur werden bijvoorbeeld diverse kleine wondjes werden gemaakt, die vervolgens ingesmeerd werden met houtskool. Andere culturen gebruikte o.a. een bamboestok met daaraan diverse naalden, die 120 keer per minuut in de huid werden geprikt.
Tegenwoordig zien we dat sommige culturen vast willen houden aan deze eeuwenoude technieken. Desalniettemin wordt er tegenwoordig in de meeste gevallen gebruik gemaakt van de vernieuwde technieken (speciaal apparaat met pigment, ofwel inkt).

HOE LANG BESTAAT DE TATTOO AL ?

Een tatoeage bestaat al ontzettend lang. Diverse wetenschappers hebben onderzoeken uitgevoerd om tot de oorsprong van de tatoeage te komen.
Uit diverse opgravingen van o.a. mummies werd duidelijk dat de tatoeage al stamt uit een periode van 5000 jaar voor Christus. Toen werden er bij diverse opgravingen gemummificeerde lichamen gevonden met daarop tekeningen die lijken op tatoeages. Een van de oudste vondsten stamt uit 5300 jaar geleden, bij de Ötzi (ijsmummie).
Hier werden ongeveer 57 tatoeages op zijn lichaam gevonden! Deze waren gemaakt door inkervingen in de huid met koolpoeder in te wrijven.

Tijdens de ontdekkingsreizen werd de tatoeage ook in Europa bekend. Dit was eerst vooral onder zeelieden het geval. Bijna alle tatoeages van zeelieden hadden een betekenis, wat vandaag de dag ook nog de grootste reden is om een tatoeage te laten zetten. Aan het begin van de 20e eeuw werd de moderne tattoo geïntroduceerd vanuit een shop op Hawaii, waaruit de old school stijl ontstond.

WAAROM NEMEN MENSEN EEN TATTOO ?

De reden voor het nemen van een tattoo kan per individu verschillen. Zoals hierboven beschreven kan een van de reden het hebben van een speciale betekenis zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verliezen van een dierbare. Daarnaast kan het hebben van een tattoo ook als praktisch worden gezien, alhoewel dit tegenwoordig niet meer het geval is.

Buiten het hebben van een betekenis of het ‘praktisch zijn’ van een tatoeage, kan een tattoo ook worden geplaatst vanwege sociale redenen. Van oudsher diende een tatoeage als een symbool voor stamculturen, zodat het direct zichtbaar was bij welke stam iemand hoorde. Tegenwoordig zie je dit ook terugkomen bij bepaalde clubs, zoals bijvoorbeeld bij de Hell’s Angels.

In sommige culturen kan het dragen van een tatoeage ook een spirituele of symbolische betekenis hebben. Dit zien we ook vandaag de dag nog regelmatig terugkomen, gezien er achter veel tattoo’s een verhaal schuilt.

TATTOO ZETTEN.

Wanneer wij een tatoeage voor u zetten bespreken we eerst duidelijk met u het gewenste ontwerp door. Kiest u voor een van onze ‘standaard’ ontwerpen of heeft u een eigen ontwerp meegenomen?
U kan er daarnaast ook voor kiezen om door een tattoo artiest een gepersonaliseerd ontwerp te laten maken op basis van uw wensen.

Vervolgens zullen wij voor u een schets maken. Deze wordt wederom met u doorlopen en wanneer zowel u en de tattoo artiest tevreden zijn over het ontwerp zal er begonnen worden met het zetten van de tatoeage.

Voor, na en tijdens het zetten van de tatoeage houden wij ons strikt aan de strenge hygiënische richtlijnen. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat er tijdens het plaatsen van een tatoeage altijd schone en steriele materialen worden gebruikt. Op deze manier worden infecties en andere ziektes voorkomen en heeft u ten alle tijden het mooiste resultaat.

IS EEN TATTOO ZETTEN PIJNLIJK ?

Wanneer er een tatoeage wordt gezet gaat de naald in de machine meerdere keren op en neer tot in de tweede huidlaag. Doordat de naald meerdere keren op en neer de huid in gaat kan het zetten van een tatoeage een beetje gevoelig zijn. Daarnaast heeft ook de plaats van de tatoeage invloed op de gevoeligheid van het zetten van de tatoeage.

Het gevoel tijdens het plaatsen van een tatoeage wordt door sommige mensen omschreven als tintelingen. Op een gegeven moment raakt de huid gewend aan het gevoel van tatoeeren. Naast eventuele pijn is het dan ook niet meer dan logisch dat een tatoeage een beetje gaat bloede, schrik hier dan ook niet van!

KAN MIJN TATTOO VERVAGEN ?

Een tatoeage wordt aangebracht met een tattoomachine met naald. De naald met inkt in de machine gaat ongeveer 2 mm diep in de huid en bereikt daardoor de lederhuid. De inkt kapselt zich in de lederhuid waardoor de tattoo zichtbaar wordt op het lichaam. Boven de lederhuid bevindt zich de opperhuid, de opperhuid is een huid die u beschermd tegen allerlei invloeden en is daarom niet geschikt om direct een tatoeage op te zetten. De tatoeage zou dan heel snel verdwijnen/vervagen.

Het vervagen van een tatoeage kan altijd, op sommige plekken van het lichaam zoals handen en voeten kan het vervagen extra snel gaan door beweging en contact met andere objecten. Ook bloodstelling aan UV-straling kan ervoor zorgen dat een tattoo sneller vervaagt. Tattoo Bob beveelt u dan ook aan bij een hogere bloodstelling aan UV-straling de tattoo te beschermen met een verzorgende creme met hoge UV-filter. Kleuren van een tatoeage kunnen ook mooier blijven door een goede verzorging van de huid, denk hierbij bijvoorbeeld aan scrubben.

COVER-UP TATTOO

Ready to cover-up that old tattoo ?

Heel veel mensen onder ons hebben wel die ene jeugdzonde staan waar ze nu spijt van hebben.
Kom hier zeker eens voor informeren, er is veel meer mogelijk dan enkel een groot donker vlak.

We coveren bijna dagelijks een oude tattoo, dus u bent zeker niet alleen.
Soms is het ook aan te raden om enkele lasersessies te ondergaan om een beter resultaat te krijgen.
Ook daar kunnen we U doorverwijzen naar de juist dermatoloog met de nodige ervaring en de juiste laser voor het verwijderen of verlichten van je tattoo.

Waarom kiezen voor een tattoo cover-up?
Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een tattoo cover-up.
Denk bijvoorbeeld maar aan de naam van je ex of het niet meer mooi vinden van het ontwerp/stijl van de tattoo.
Maar er is ook nog een andere reden om te kiezen voor cover tattoo, namelijk: Littekens.
Als je een litteken op je arm, schouderblad of ander lichaamsdeel hebt zitten kun je dit met een cover tattoo ook bedekken. Ofwel, genoeg redenen om te kiezen voor een tattoo cover up.

BUDDHA HOUSE RULES

Rule #1: We are the Boss / Rule #2: See Rule #1

• U mag niet gedronken hebben of dronken zijn en niet onder invloed zijn van drugs.
• Voor tattoos moet u onder de 18 jaar een verantwoordelijke of voogd meenemen om toestemming te geven.
• Onder de 16 wordt er NIET getatoeëerd.
• Voor het bespreken van een tattoo word altijd gevraagd een afspraak te maken.
• Iedereen moet een toestemmingsformulier invullen.
• Ontwerpen van tattoos dienen binnen de tattoo studio te blijven.
• Bij het maken van een afspraak dient altijd een voorschot betaald te worden. Het voorschot varieert afhankelijk van de grootte van de tattoo.
• Bij annulering gelieve 48 uur op voorhand te verwittigen, anders verliest u uw voorschot, tenzij er een geldige reden is zoals ziekenhuisopname, overlijden of ziekte.
• Bepaalde aandoeningen zoals hemofilie of diabetes moeten op voorhand gemeld worden om hierop te kunnen anticiperen.
• Als u zwanger bent wordt er niet getatoeëerd.
• De foto’s die worden gebruikt zijn puur voor commerciële doeleinden.

MAAK EEN AFSPRAAK
Hebt u vragen, wenst u meer informatie over de mogelijkheden of wilt u meteen een afspraak maken?
Neem contact op en wij helpen u graag verder.

Buddha Tattoo & Piercing Team.

Follow Us On Interwebs